Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 25.04.2024, 07:32

Меню сайта
Наш опрос
Нужен ли сайт для организации?
Всього відповідей: 27
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входа
Головна » 2016 » Листопад » 16 » Повір у себе
17:38
Повір у себе

Увага! З 2 по 4 грудня відбудеться триденний семінар для батьків, які виховують дитину з особливими потребами, "Повір у себе".

Сумінар беде проведено у межах програми "Батьки для батьків", у Хмельницькій обл., с. Головчинці на базі відпочинку "Берег надії".

Семінар проводиться з метою:

  • Підтримки  сімей, які виховують  дитину з особливими потребами;
  • Сприяння відновленню гармонійних сімейних стосунків;
  • Подолання психологічної кризи;
  • Пропаганди здорового способу життя.

Основними завданнями семінару є:

  • Організувати та провести навчальний семінар для батьків, які виховують дітей з особливими потребами;
  • Надати необхідну інформацію стосовно особливостей дитини, можливостей корекції та лікування, заняття спортом,  особливостей виховання;

Актуальність проблеми, на вирішення якої спрямовано семінар

У нашій країні з кожним роком збільшується кількість дітей з важкими вродженими та набутими захворюваннями, що призводить до повної їх інвалідності. За статистикою в Україні налічується 135,4 тисяч дітей з особливими потребами, або 120 осіб на кожні 10 тисяч дітей.

Народження в сім’ї дитини з особливими потребами стає для батьків немов землетрусом, що руйнує всі їхні вибудувані мрії та сподівання, з якими вони пов’язували своє щастя і щастя дитини. Усвідомлення втрати усіх цих мрій призводить багатьох до справжнього емоційного шоку. Їх охоплює пекучий розпач, панічний страх, бажання втекти кудись на край світу.  Починаються конфлікти в сім’ї: взаємозвинувачення, розпач, що виливається злістю на весь світ й один на одного; відчуження, коли кожен замикається сам у собі, ховаючи свій біль.

У цей період дуже важливо максимально підтримати батьків з огляду на багато причин.

 По-перше, батьки паралізовані розпачем, а поруч чекає на їхню любов і турботу дитина, якій необхідно перебувати у атмосфері родинного затишку і тепла, мати відчуття, що батьки люблять її й радіють нею.

По друге, бурхливі почуття можуть засліпити розум батьків і перешкодити їм приймати мудрі і вчасні рішення щодо медичної допомоги, програми реабілітації, які необхідні дитині.

 По третє, підтримка потрібна ще й тому, що в період, коли батьки не завжди можуть контролювати свої почуття та ясно мислити, необдумані вчинки, жорстокі слова можуть призвести до сумних наслідків – розпаду сім’ї, розриву з близькими родичами, друзями, величезних фінансових витрат на «цілителя», що обіцяє чудесне одужання; не кажучи вже про трагічні вчинки – самогубство, відкинення, скривдження дитини...

Також батькам важливо вибудувати позитивне коло соціальних стосунків довкола сім’ї, «виплести» довкола сім’ї та дитини мережу позитивного стосунку, підтримки. Втім з іншого боку, ніхто з нас не може сподіватись на те, що житиме у світі, в якому його завжди розуміють, поважають, бажають добра. Не може на це сподіватись і неповносправна дитина. А тому одне із завдань батьків – підготувати її до життя у реальному світі. Це означає навчитися поважати себе навіть тоді, коли інші тебе не поважають; уміти твердо стояти на ногах, не занепадати духом, коли опинишся перед байдужістю, несправедливістю, коли тебе осуджують, відкидають; уміти відстоювати себе. Утім батьки можуть навчити цього свою дитину тільки тоді, коли уміють це робити самі.

Подолати усе це вони зможуть за розумінням і підтримкою один одного, а також підтримкою близьких родичів та друзів.

А також батькам можуть особливо допомогти інші батьки, які також мають неповносправну дитину і які вже «прорвалися», вивільнилися. Саме одні в одних батьки можуть знайти джерело розуміння, підтримки. Ідучи тими самими дорогами, вони можуть поділитися один з одним здобутим досвідом, попередити про можливі глухі кути та пастки на дорозі життя. Спілкуючись між собою, вони можуть віднайти один в одному джерело розуміння, допомоги, мудрості. З досвіду нашої праці знаємо, що часто власне зустріч і спілкування з іншими батьками неповносправних дітей стає для батьків поворотним моментом у їх житті. І, поза сумнівом, в атмосфері взаємопідтримки у батьків формується ота «нова філософія життя», взаємодопомога стає джерелом формування у батьків гуманістичних цінностей, нової перспективи сприйняття неповносправності, випробувань, своєї життєвої дороги.

Ця взаємопідтримка є справді великою силою як щодо підтримки сімей, так і щодо зміни суспільства.

Саме задля цієї підтримки і батьків неповносправної дитини і їхніх дітей ми організовуємо  дводенний  семінар, де вони зможуть поринути в атмосферу любові, взаєморозуміння, взаємопідтримки, віднайти душевну рівновагу, підвищити свою самооцінку і саме головне навчитися приймати своїх дітей такими, якими вони є і любити їх безумовно. Як відомо, сімя , яка веде здоровий спосіб життя має здоровий  моральний дух і більше можливостей для відновлення фізичних можливостей дитини. Тому пропаганда здорового способу життя для молодої сім’ї є пріоритетною у проведенні даного семінару.

 

За додатковою інформацією звертайтеся за телефоном:  +380672779868 - Голова організації Кривіцька Інна Вікторівна

Переглядів: 476 | Додав: Ldinka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Поиск
Календарь
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Наше відео

    Copyright SunChildren © 2024